8. Rijeka Tattoo Expo – 100 tattoo artista 3 dana u Kostreni

Najveća tattoo konvencija u regiji, Rijeka Tattoo Expo, ugostit će čak 100 renomiranih tattoo imena koji će se natjecati za ukupno 31 nagradu koliko će ih biti dodijeljeno kroz 3 dana trajanja događanja.

Osmo izdanje riječke tattoo konvencije održat će se i ove godine u Sportskoj dvorani u Kostreni od 23. do 25. studenog, a zujati će mašinice domaćih i inozemnih tattoo artista iz petnaestak zemalja Europe. Posjetitelji će imati priliku vidjeti stvaranje pravih umjetničkih djela na koži.

Natjecateljski dio programa odvijat će se sva tri dana, a neke od kategorija u kojima se artisti natječu su najbolja realistična tetovaža, najbolja mala tetovaža, najbolji portret, te posebno zanimljiva svim ljubiteljima popularnih filmskih i strip junaka: najbolja tetovaža na temu superheroja. U subotu će se nagrađivati najgora tetovaža u koju se mogu prijaviti i posjetitelji, a nagrada je lasersko uklanjanje iste ukoliko dobitnik to želi. U nedjelju će biti odabrana  najbolja tetovaža sva tri dana natjecanja.

Osim natjecateljskog dijela tu je i popratni zabavni program gdje će nastupiti brojni performeri iz Rijeke i okolice, poput plesne skupine Flame, majstora suspenzija iz Zagreba Dine Helvide, izvedbenog kolektiva Tricycle Trauma i još mnogo toga.

Za odrasle se u petak priprema se zanimljivo natjecanje pod nazivom Potraga za blagom. Natjecatelji će se ispunjavanjem različitih zadataka i zagonetki boriti za brojne vrijedne nagrade, a neke od njih su tetovaža i poklon bon za putovanje.

Nedjelja je i ove godine osmišljena kao obiteljski dan kada će nastupiti mađioničar Andrej Škedel te Capoeira – Jacobina Arte Rijeka. Također otvorene su i prijave za dvije kreativne radionice za djecu (http://bit.ly/2qGL7Gx) Rok za prijavu je do 21. studenog, a broj mjesta je ograničen.

Novitet ove godine je da će oni koji ne žele trajnu tetovažu svoje tijelo moći oslikati kanom, a sva tri dana trajanja konvencije biti će aktivan i Beauty Corner gdje će se pružati razne kozmetičke usluge.

Osim aktivnog dijela programa, konvencija ima i onaj izložbeni pa će tako posjetitelji moći razgledati i kupiti odjeću i modne dodatke na štandu butika i krojačke radionice Mano Cornuta iz Zagreba, zanimljive betonske skulpture Beton art Lumas iz Varaždina, i nakit mlade umjetnice NamastéArt. Tattoo artisti i ljubitelji tetovaža svoju će kolekciju moći upotpuniti na štandu profesionalne tattoo opreme Carantania Tattoo Croatia iz Zagreba.

 

Akcija doniranja za Udrugu Svjetionik

Već niz godina Rijeka Tattoo Expo pomaže potrebitima kroz akciju doniranja koja se organizira u suradnji sa NL Professional Hairdresser & Barber Shop No.1 Rijeka, Općinom Kostrena, Komunalnim društvom Kostrena i Turističkom zajednicom Općine Kostrena. Ove godine Neven i njegov profesionalni tim opet će uređivati vaše brade i kosu, a sav prikupljeni iznos donirat će se Udruzi Svjetionik iz Rijeke koja se bavi edukacijsko- rehabilitacijskim radom s djecom i mladima s teškoćama u razvoju (https://www.facebook.com/UdrugaSvjetionik/). U akciji doniranja moguće je sudjelovati i ubacivanjem novca u donacijske kutije koje će se nalaziti u prostoru dvorane.

 

After party

Za sve one željne nastavka druženja i dobre zabave pripremaju se dva “after partya” koji će se održati u večernjem terminu. U petak 23. studenog sudionike i posjetitelje zabavljati će ulični trio Pachamama Street Connection, dok će u subotu 24. studenog nastupiti bend Obrazovni program sa svojim širokim repertoarom ex-yu rock hitova.

I da, na konvenciji se možete tetovirati! Svi dogovori i zakazivanje termina vrše se unaprijed direktno sa odabranim tattoo artistom (popis je dostupan ovdje https://rijekatattooexpo.com/artisti/) ili za vrijeme trajanja konvencije. Dakle moguće je doći i dogovoriti termin ukoliko neki od artista bude slobodan.

Ulaznice za 8. Rijeka Tattoo Expo moći ćete kupiti od prvog dana konvencije 23.11.2018. do zadnjeg dana 25.11.2018. isključivo na ulazu u Sportsku dvoranu Kostrena. Cijena jednodnevne ulaznice iznosi 30,00 kuna, dok je cijena trodnevne ulaznice 50,00 kuna.

Ulaz se otvara u petak u 12 sati, a u subotu i nedjelju u 10 sati.

Više informacija i novosti pratite na internet stranici i društvenim mrežama.

 

Facebook page: Rijeka Tattoo Expo
Instagram: @rijeka_tattoo_expo

PROMO VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=lsQeUaSNSEo