30 godina staža Spomenka Žarića Cobera

Predstavljamo vam Spomenka Žarića, na tattoo sceni poznatijeg kao Cober. Cober je rođen i odrastao u Zenici u Bosni i Hercegovin, gdje već 12 uspješnih godina ima jedan od najpoznatijih bosanskih tattoo studija, Zenica Ink. No, Cober se tetoviranjem bavi mnogo više od 12 godina:

Prvi tattoo napravi sam prije punih 30 godina tj. točnije 1985. godine! Bilo je to još u staroj Jugoslaviji, gdje je bilo jako teško napredovati.

Cober 1997. godine kupuje profesionalnu tattoo opremu te se počinjem profesionalno baviti tetoviranjem. Navodi kako najviše voli raditi Black&Gray tehniku, sve motive.

U Bosni se isto probudila tattoo scena i ljudi maštovitiji što se tiče motiva, mada ima i skeptika vezano za naš tattoo svijet. Kod nas tattoo scena malo kasni za ostalim zemljama, ali sve više ulazimo u taj šareni svijet.

Tattoo konvencije Coberu predstavljaju dobro druženje, upoznavanje i razmjenjivanje iskustava, a samim time, kaže Cober da je super ako se osvoji i koja nagrada.

Nagrade pokazuju da vrijedite kao tattoo artist i ljudima ulijevate veliko povjerenje, što je dobro svakom artistu za njegov napredak i posao.