Pole dance na Rijeka Tattoo Expo

Pole dance ili ples na šipci u posljednje je vrijeme sve zastupljenija sportska i plesna disciplina. Spoj ritmičnosti, glazbe, senzualnih pokreta, ženstvenosti i snage, sve to čini pole dance iznimno atraktivnim.

Od 2000. godine razvijaju se četiri različite grane pole dancea; egzotični (striptiz u kombinaciji sa šipkom), power (senzualni stil u kojem nema svlačenja kao s-faktor), fitness (ples i fitness stil na šipci) i sport (natjecanja na šipci). Ovaj sport datira još iz 12. stoljeća, gdje se sličnost sa plesom na šipci možemo pronaći u Indijskoj drevnoj disciplini Mallakhamb, što znači, šipka gimnastičara ili gimnastika na šipci. Više informacija o nastanku i razvoju pole dancea može se pronaći ovdje.

Na Rijeka Tattoo Expou imati ćete priliku na šipki vidjeti mladu Riječanku, Teu Lović, koja se plesom bavi već dugi niz godina.

20991_10205194436193376_7439766548246264743_n

Zamolili smo Teu da se predstavi:

“Oduvijek sam se bavila nekakvim sportom, ali to me nije ispunjavalo u potpunostu, znala sam da mora postojati nešto u što mogu ukombinirati ples. Trenirala sam i Capoeiru, super ekipa odlična energija, ali to nije bilo to. Sestrična me upoznala sa pole svijetom i bit ću joj vječno zahvalna. Pole danceom se bavim godinu i pol. Samopouzdanje mi je poraslo, sexipilnost, snaga. Uvijek je zabavno u dvorani, nitko te ne gleda poprijeko, “ljubomorne” smo jedni na druge ako jedna nešto uspije a tebi to neide, šala mala. Uvijek je tu potpora od drugih cura, sa tobom se vesele kao da su one to prvi put uspjele.”

Tea je objasnila kako se kroz pole dance jako brzo stječe snaga, mišići budu vretenasti, oblikuje se tijelo, jer u tom sportu dižeš svoju težinu, bilo na jednoj ruci ili obje.

Naša mlada izvođačica uz pole dance bavi se i go go plesom te glumim u amaterskom kazalištu. Ovime potvrđuje da zabava i atraktivnost u njenom nastupu neće izostati.

Dođite podržati Tein nastup, uživajte u senzualnim pokretima, a u fotogaleriji pogledajte kako to izgleda na treningu.