Rijeka Tattoo Expo 7 – Side program

Rijeka Tattoo Expo iz godine u godinu radi i na obogaćivanju popratnog programa pa će tako osim u radovima tattoo artista posjetitelji moći uživati i u mnogim zabavnim sadržajima.

Službeno otvorenje sedmog izdanja Rijeka Tattoo Expo-a uz prigodan program održati će se u petak 24. studenog s početkom u 12:00 sati. Na otvorenju će nastupiti Riječke mažoretkinje i dvije učenice iz OŠ “Kostrena”.

Prvi dan konvencije, u petak 24. studenog u 16:00 sati program će se nastaviti nastupom riječke plesne skupine FLASH DANCE UNIT, nakon kojeg slijedi zanimljivo natjecanje pod nazivom “POTRAGA ZA BLAGOM”. Natjecatelji će se ispunjavanjem različitih zadataka i zagonetki boriti za brojne vrijedne nagrade. Kroz ovu interaktivnu igru i program sva 3 dana trajanja konvencije sudionike i posjetitelje voditi će MC Kralj Zla koji će ujedno birati i prigodnu glazbu. Prije tattoo natjecanja, na pozornicu će se popeti gost iz Irske – CHICKEN JOE. Ulični performer koji u svojim nastupima obuhvaća elemente stand-up komedije, freak showa i fire showa. Nakon ovog energičnog nastupa slijedi svirka acoustic dua TWO STUPID DOGS iz Rijeke. Kraj prvog dana zaključiti će se zabavom uz dobru glazbu i Jagermeister & Sailor Jerry party.

Drugog dana konvencije, u subotu 25. studenog u 16:00 sati program započinje nastupom riječkih break dancera iz skupine RIJEKA BREAKERS. Subota popodne rezervirana je i za dozu smijeha, pa će tako sudionike i posjetitelje zabavljati i stand-up komičari iz skupine STAND UP FIUME & ISTRA – Dragan Simić, Ivan Banović i Luka Urlić. Održati će se i IZBOR ZA NAJGORU TETOVAŽU, a prijave će za isti se prikupljati tokom dana na konvenciji. Zagrijavanje za večernji program započeti će ulični trio PACHAMAMA STREET CONNECTION, a na AFTER PARTYju će nastaviti riječki rockabilly band GOOD ROCKIN’ DADDIES. Repertoar s kojim će se predstaviti pokriva period od ranih 50-ih do kraja 80-ih pa tako sve posjetitelje i sudionike očekuje prava plesna večer i puno dobre zabave uz Jagermeister & Sailor Jerry. U pripremi su i zanimljive nagradne igre pod vodstvom MC Kralja Zla.

Posljednjeg dana, u nedjelju 26. studenog, Vijeće mladih Benčić zajedno sa svojom dugogodišnjom suradnicom, akademskom slikaricom Jadrankom Lacković održati će radionicu za djecu od 9-12 godina starosti pod nazivom VBM POP UP. Nedjeljni program započeti će nastupom skupine CAPOEIRA – JACOBINA ARTE iz Rijeke, a zatim slijedi MAGIC SHOW Andreja Škedela. Kao uvod u posljednje tattoo natjecanje biti će nastup “malih breakera” iz plesne skupine FLASH DANCE UNIT.

Sva tri dana trajanja konvencije, biti će aktivan BEAUTY CORNER gdje će se pružati usluge make-upa, pedikure, manikure i threadinga obrva. U akciji prikupljanja sredstava za KK Kostrena – košarka u kolicima posjetitelji će imati priliku sudjelovati tako što će svoje frizure i brade moći urediti u NL Professional Hairdresser & Barber Shop kutku. Prošle godine ovom je odličnom inicijativom prikupljeno čak 5000,00 kuna. Biti će postavljena i izložba fotografija pod nazivom “TPC – Tattooed People Croatia” autora Saše Lončarića te će se posjetitelji moći fotografirati i kupiti razvijenu fotografiju te i na taj način sudjelovati u akciji prikupljanja sredstava za navedeni klub.

Ususret blagdanima – posjetitelji će moći razgledati i kupiti odjeću i modne dodatke na štandu butika i krojačke radionice MANO CORNUTA iz Zagreba, nakit ANAKAT iz Slovenije te radove kostrenskih umjetnika, a svi tattoo majstori i fanovi svoju će kolekciju moći upotpuniti na štandu profesionalne tattoo opreme CARANTANIA TATTOO CROATIA iz Zagreba.