Festival Hartera

Hartera 2015. se vraća s bogatim programom

Hartera zaokružuje festivalsku sezonu dvodnevnim tulumom u bivšoj riječkoj tvornici papira 18. i 19. rujna. Marganovo ponovo postaje epicentar dobre zabave, ove godine predvođene legendarnim imenom plesne glazbe – Groove Armadom.

Tako projekt Toma Findlaya i Andyja Cata nastavlja niz velikih imena koje je Hartera dovela u Rijeku proteklih godina, poput Royksoppa, Laurenta Garniera, Leftfielda, Trentemollera, Hercules & Love Affair, Gus Gus i Roisin Murphy. Groove Armada je svoje lovorike zaslužila nebrojenim hitovima u proteklih 15 godina, kojima su poosvajali i top liste i plesne podije, a svakim novim materijalom dokazuju da njihova kreativnost nema granica. Nakon što su bendovskom postavom zapalili brojne festivale, vratili su se korijenima i u DJ formatu nastavili raditi isto, donoseći na velike pozornice energiju underground klubova i industrijskih skladišta, u kakvima je projekt i iskovan u 90-ima. Tu su energiju pretočili u najnoviji dvostruki album “Little Black Box”, a za njen doživljaj uživo, teško da postoji bolji prostor od Harterine glavne hale!

Domaći bendovi (Let 3, Kawasaki 3P, Elemental, Stampedo, Kuzma & Shaka Zulu, Gerila, KBC) će redom predstaviti svoje nove materijale, a Let 3 će pored premijernog predstavljanja novog albuma s performanceom “Angela merkel sere” postaviti i prateću instalaciju, kip Angele Merkel koji je već izazvao veliko zanimanje javnosti.

DJ dio lineupa čine publici znana domaća imena: Miss Soulfly, koja se sve više etablira u internacionalnim krugovima i nastupima i produkcijom, renesansni rave rocker Boo Dale, te sve zapaženiji dvojac Tino Dobrić b2b Marin Biočić.

Cijena earlybird karte (karte za ranoranioce) iznosi 99,00 kn, a u prodaji je još samo do ponedjeljka, 31.08.kada festivalsku kartu zamijenjuju jednodnevne po akcijskoj cijeni. Tako će se karta za petak, 18.09.,moći pribaviti za 40,00 kn, a za subotu ćete izdvojiti 60,00 kn. Ovakve niske cijene će na snazi biti samo privremeno zato požurite po svoj primjerak u Dallas Music Shop Rijeka u Splitskoj ulici 2A ili ih potražite u sustavu Eventima i svim njegovim prodajnim mjestima.

U iščekivanju festivala, održan je warm up party 31. kolovoza u riječkom East Riveru s nastupom Mr.Lee&IvaneSky, kojeg je pratila promocija glazbenog časopisa Novoga Lista, RIF, koji je u novom broju posvećen samom festivalu.

Festival Hartera
Organizator udruga Klub Ljubitelja Buke
Milutina Barača 19, Rijeka
www.hartera.com
https://www.facebook.com/hartera
Kontakt: Jelena Germuth
e mail: jelena.hartera@gmail.com
Mob: 00385959029175